2010. május 1., szombat

fejtett bableves


Mai leves,és ebből holnapra is marad!!!(fontos:))
-2 zacsi fejtett bab
-1 nagy fej vöröshagyma
-4répa,2zöldség,fokhagyma,zeller
-4 kanál zsiradék,2-3 kanál liszt
-só,bors,fűszerpaprika
-füstölt tarja,pár szelet
A babot hideg vízben felteszem,az első levét leöntöm,mikor forr.Újból felteszem,forró vízben(6liter körül főztem).A vöröshagymát apróra vágom,rádobom,és a megtisztított zöldségeket is.Fűszerezem(a fejtett bab gyorsan készre fől).Egy fokhagymás rántást készítek.(hideg rántás meleg víz,meleg rántás hideg víz!).A fütölt húst kockázom,azt is hozzáadom.Mikor minden puhára főtt,berántom,és készre forralom.Petrezselyemmel díszítem.Metélt,vagy gyufa tésztával adom.

3 megjegyzés :

Bianka írta...

Nyammi. Úgy látszik ma babos nap van :)))

Niki írta...

Nagyon szeretjük:-DDDD

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Jöhet így ahogy van, már kanalazom is.:))