2009. december 3., csütörtök

csirkemell rizottó


A vöröshagymát apróra vágom,lepirítom.A csirkemellet felkockázom,ráteszem a hagymára.Sózom,borsozom,(ételízesítő),fokhagyma,petrezselyemzöld,kevés vizet(csontlé) öntök rá.Mivel a csirkemell gyorsan megfő,ráteszem a borsót is(ezt meg lehet külön főzni,és a végén hozzákeverni,de én így szoktam).Mikor már majdnem puha,hozzáadom az üvegesre pirított rizst.(kétszeres mennyiségű legyen a folyadék a rizshez képest).Mivel üveges gombát használtam,ezt is akkor tettem bele,mikor a rizst.Kicsit forralom,lezárom,kidagasztom a rizst.Még forrón hozzákeverem a sajtot.Van,aki sütőbe teszi,nem szoktam,de a nagykönyv úgy írja.

Nincsenek megjegyzések :