2009. december 20., vasárnap

csülök Pékné módra

Ez egy igen egyszerűen elkészíthető,és nagyon finom étel.
Nem kell hozzá nagy konyhai jártasság.
Vettem a hentesnél egy szép csülköt,kicsontoztattam (mindig csont nélkül sütöm,én így jobban szeretem).
A csülköt tepsibe teszem, sózom,borsozom,fokhagymázom,meglocsolom olajjal,befedem alufóliával,és sütni kezdem.Közben megpucolom a krumplit,és a két nagy fej vöröshagymát.Cikkekre vágok mindent.Mikor a csülök már kicsit puhult,mellé-köré szórom a krumplit,és a vöröshagymát(ezt is megsózom kissé,és borsot is teszek rá,durvára vágottat).Lefedve visszateszem a sütőbe,egy idő után(háromnegyed óra kb.)leveszem a fóliát,és pirosra sütöm az egészet.
Egyszerű,finom,laktató!

1 megjegyzés :

cinci írta...

Nagyon finom,én is szoktam csinálni:)