De lehet egyszerűen krumplis tészta is
Azért teszem ide,mert lehet,nekem pofonegyszerű,de nem volt mindig az.
Mikor először készítettem nagylány koromban,nem értettem,miért nem olyan,mint amit anyu főz...kihagytam a hagymát!
Így készítem:
Kifőzök fél kiló fodros nagykocka durum tésztát.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágom,zsíron lepirítom,félrehúzom,rászórok egy kanál piros paprikát,kis víz,visszateszem.A közben megpucolt kb. fél kiló krumplit felkockázom,ráteszem a pörköltalapra,sózom,borsozom,annyi vizet öntök rá,hogy éppen ellepje.Készre főzöm.Mikor a krumpli puha,összetöröm egyy krumplipaszírozóval,és belekeverem a tésztát.Szerintem ennél az ételnél nagyon fontos,hogy ne legyen száraz,tehát nem szabad a zsiradékkal nagyon spórolni.Szóval nem fittneszkaja :)
Céklasaláta,vagy savanyú,esetleg kovászos uborka klappol hozzá :)
Használtam:
-1/2 kg durum fodros nagykocka tészta
-1/2 kg burgonya
-1 nagy fej vörösshagyma
-pirospaprika
-só,bors
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése