2010. február 9., kedd

húsgombócok csípős mártásban


Hozzávalók,a gombóchoz:
-1 fej vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-40dkg darált marhahús
-1 tojás
-5dkg zsemlemorzsa
-2 ek. finomra vágott petrezselyem
-1 nagy golyó mozzarella sajt (én kihagytam,mert nem volt itthon)
Csípős mártás:
-1 fej vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-3 ek olivaolaj
-imk. csípős paprikakrém(ízlés szerint!!)
-1 üveg paradicsomos szósz (én pürét használtam)
A hagymát,fokhagymát a gombócokhoz és a mártáshoz is megpucoljuk,apróra vágjuk.
A darált húst összekeverem a hagymával,fokhagymával,a tojással,zsemlemorzsával,petrezselyemmel,majd sózom,borsozom.Alaposan összedolgozom.A mozzarellát apróra vágni,és ezt is a húsmasszába dolgozni.
A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát megpirítom az olajon,a csípős paprikával ízesítem.Hozzáadom a paradicsomszószt,és sűrűre beforralom.(pürét használtam,és így kevés vizet,cukrot is tettem bele,ízlés szerint)
A húsmasszából nedves kézzel golyókat forrmázok.Az olajat felforrósítom,és a gombócokat megsütöm benne.
A mártást sóval,borssal ízesítem(kóstolom!!!),beleforgatom a húsgolyókat,és tálalom.
Friss kenyérrel,bagettel nagyon finom :)
A recept a Kiskegyed konyhájából van(januári szám).

4 megjegyzés :

Kata írta...

Ilyet én is főztem már és nagyon finom! Úgy megkívántam...

andi írta...

Most készítettem először,és tényleg nagyon finom :)
és ami fontos,nagyon gyorsan elkészíthető!! :)

beHAPPY írta...

kipróbálom :) köszi!

andi írta...

:) remélem ízleni fog!! :))