De az nem ízlett,élesztős volt a tésztája,és nem olyan,amilyenre emlékeztem.
Munkatársamtól kaptam ezt a receptet,és nekem ez a tökéletes!!!
-10dkg zsír(vagy vaj)
-4 tojás sárgája
-4ek. cukor
-2ek. tej
-25dkg liszt
-fél cs. sütőpor
A zsiradékot,a tojássárgát és a cukrot habosra keverem,hozzáadom a lisztet,sütőport,tejet.Egy lágyabb tésztát kapok,amit lisztezett deszkán a tepsinek megfelelő méretűre nyújtok.A tepsit zsíroztam,liszteztem,beleteszem a tésztát,180 fokon 15-20 percig sütöm.
-Kiveszem a sütőből,megkenem baracklekvárral.
-6 tojás fehérjét 20dkg cukorral(nem tettem bele ennyit,mert nem szeretjük,ha túl édes,én csak 15dkg-ot tettem),és 1 kis kanál ecettel habot verek.Rákenem a lekvározott sütött tésztára,és visszateszem a sütőbe száradni.Mikor kezd szint kapni,kiveszem.
Vizes késsel lehet jól szeletelni!
(én szórtam a hab tetejére durvára vágott diót,és így tettem a sütőbe száradni)
3 megjegyzés :
Hű, de jól néz ki. Már hallottam a süti nevét, de még sosem vettem a fáradságot utánanézni. Szerintem egyszer hamarosan kipróbálom.
Próbáld ki,nagyon finom!! az eredeti receptben élesztős tészta van!! :)
Hát eddig én is azért nem sütöttem, mert élesztős volt a tészta, és azt nem szeretem. De így most kipróbálom.
Megjegyzés küldése