Nikinél láttam a receptet,és már akkor tudtam,nekem ez kell!!(csak nem volt formám,előbb be kellett szerezni)
Tészta:
-35dkg rétes liszt
-25dkg vaj
-6 db tojássárgája
Ebból egy jó zsíros tésztát gyúrok,hűtőbe teszem míg elkészítem a habot.)
-20dkg dió
-6 db tojásfehérje
-20dkg cukor(én kristálycukrot használtam)
A fehérjéből kemény habot verek,bele a cukor,dió
A tésztát vékonyra kinyújtom,szaggatom(egy nagyobb poharat használtam),és a kis kosárkákat kibélelem.Aljára egy kiskanál lekvár jön,majd erre a diós hab,és be a sütőbe,150-160 fokon 22percig.Igaza volt Nikinek,így is jó,ha a formák és a sütőlap közé teszek sütőpapírt,mert kifolyt kissé a vaj.Viszont egy mozdulattal ki tudtam fordítani a sütiket a formából.Nekem 15db-os a készletem,ebből a tésztamennyiségből viszont 30db kosárka lett...úgyhogy mostam,szárítottam,utántöltöttem...kell vennem még egy készletet,vagy csak a fele mennyiséget kell bekevernem...
Nagyon finom,sikert aratott!!!
Köszi Niki!!!! :)
8 megjegyzés :
Na ne már...totál zavarba vagyok...Te jóóóóóó ég:)Gyönyörűek lettek:))))Nálam is imádták a srácok.-DDD
Nem utoljára sütöttem,az biztos:)!!
Ki fogom próbálni a gyümölcsös kosárkákat is,ha már van formám:)!!!!
Nagyon szépek és kívánatosak lettek!
Naaa, az Én Férjem is mindenkinek újságolja, hogy jól járt ezzel a gasztro blogolási mániámmal... :-)
De guszták! Nekem sincs formám, pedig úgy csinálnék ilyet :). Nagyon finom lehet ...
:))))))
Nagyon szépek, guszták lette. Kérhetek :)
De ügyes vagy! Nagyon szépek....
Hű ezt imádom! Anyósom szokott ilyet gyártani, csak úgy tömöm befelé :) túrósat is csinál, az is jó :)
Nagyon guszták! :-))
Gyerekkoromban rendszeresen diós kosárkát gyártottunk anyukámmal és a tesómmal, most megint kedvet kaptam ilyet sütni! :-)
Megjegyzés küldése