2010. május 4., kedd

diós kosárkák

Nikinél láttam a receptet,és már akkor tudtam,nekem ez kell!!(csak nem volt formám,előbb be kellett szerezni)
Tészta:
-35dkg rétes liszt
-25dkg vaj
-6 db tojássárgája
Ebból egy jó zsíros tésztát gyúrok,hűtőbe teszem míg elkészítem a habot.)

Töltelék:
-20dkg dió
-6 db tojásfehérje
-20dkg cukor(én kristálycukrot használtam)
A fehérjéből kemény habot verek,bele a cukor,dió

A tésztát vékonyra kinyújtom,szaggatom(egy nagyobb poharat használtam),és a kis kosárkákat kibélelem.Aljára egy kiskanál lekvár jön,majd erre a diós hab,és be a sütőbe,150-160 fokon 22percig.Igaza volt Nikinek,így is jó,ha a formák és a sütőlap közé teszek sütőpapírt,mert kifolyt kissé a vaj.Viszont egy mozdulattal ki tudtam fordítani a sütiket a formából.Nekem 15db-os a készletem,ebből a tésztamennyiségből viszont 30db kosárka lett...úgyhogy mostam,szárítottam,utántöltöttem...kell vennem még egy készletet,vagy csak a fele mennyiséget kell bekevernem...
Nagyon finom,sikert aratott!!!
Köszi Niki!!!! :)





8 megjegyzés :

Niki írta...

Na ne már...totál zavarba vagyok...Te jóóóóóó ég:)Gyönyörűek lettek:))))Nálam is imádták a srácok.-DDD

pitypang írta...

Nem utoljára sütöttem,az biztos:)!!
Ki fogom próbálni a gyümölcsös kosárkákat is,ha már van formám:)!!!!

Dia írta...

Nagyon szépek és kívánatosak lettek!
Naaa, az Én Férjem is mindenkinek újságolja, hogy jól járt ezzel a gasztro blogolási mániámmal... :-)

Ami írta...

De guszták! Nekem sincs formám, pedig úgy csinálnék ilyet :). Nagyon finom lehet ...

Bianka írta...

:))))))

Nagyon szépek, guszták lette. Kérhetek :)

Andi írta...

De ügyes vagy! Nagyon szépek....

1 írta...

Hű ezt imádom! Anyósom szokott ilyet gyártani, csak úgy tömöm befelé :) túrósat is csinál, az is jó :)

Magdi írta...

Nagyon guszták! :-))
Gyerekkoromban rendszeresen diós kosárkát gyártottunk anyukámmal és a tesómmal, most megint kedvet kaptam ilyet sütni! :-)