2010. január 29., péntek

kávékocka

Hozzávalók (- 32x32 cm-es sütőformához):
A töltelékhez:
1,5 dl feketekávé
12 dkg csokoládédara
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
6 db tojássárgája
12 dkg Rama Sütőmargarin
A tésztához:
fél zacskó sütőpor
3 evőkanál rétesliszt
20 dkg darált dió
12 dkg kristálycukor
6 db tojásfehérje
Elkészítése: A felvert tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot, a diót, a lisztet és sütőport. Könnyedén összekeverjük, a masszát egy kikent sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 170 °C fokon. Kihűtjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokoládéport és a feketekávét. Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor lehűlt, a kihabosított margarinnal összekeverjük, aztán a krémet rákenjük a tésztára. A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és a szeleteket egy-egy szem kávéval díszítjük
A recept az egyik Ramas füzetből van.
Nekem kissé folyós lett a máz,de nagyon finom-villával kell enni!olyan leülősen,beszélgetősen,közben kávékockát eszegetve :)

1 megjegyzés :

Bianka írta...

Nagyon guszta, emellett nem lehet elaludni :)