2011. május 14., szombat

rebarbarás-epres piteféleség

A medvehagymát nem szerettem meg,de a rebarbarát annál inkább!!Pedig nem vagyok nagy híve az újdonságoknak :)

Recept INNEN!!

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojás.

A töltelékhez:

0,5 liter tej, 15 dkg cukor, 1 cs vanília pudingpor,1 evőkanál étkezési keményítő
+fél kiló rebarbara,és kb 15 szem eper
Elkészítés:

Első lépésben meghámozzuk a rebarbarát. Kell hozzá 75 dkg rebarbara.(én nem használtam ennyit,kb fél kilónyit pucoltam,és az is elegendő,mivel epret is tettem bele) Meghámozva kis darabokra vágjuk, lecukrozzuk és állni hagyjuk, majd szűrőben jól lecsepegtetjük.

A tészta hozzávalóit linzertésztának összegyúrjuk. Egy margarinnal kikent lisztezett tortaformát kibélelünk vele úgy hogy a tészta a szélén kb 4 cm magas legyen.

A töltelék: 0,5 liter tejet, 15 dkg cukorral, 1 cs vanília pudingporral és 1 evőkanál étkezési keményítővel keményre főzzünk, majd lehűtjük langyosra. Ezután belekeverünk 2 dl tejfölt és hozzákeverjük a rebarbara 2/3 -át +6-7szem eper,felkockázva.A maradék rebarbarát rászórjuk a tésztára+4-5 szem eper felkockázva és ráöntjük a pudingos tölteléket. Előmelegített sütőbe 180 fokon kb 50-60 percig sütjük. Amikor a sütőből kivesszük még folyékony a belseje, de amire kihűl szépen megszilárdul. Amikor teljesen kihűlt, (legjobb ha hűtőben áll pár órát) akkor lehet szépen szeletelni.





3 megjegyzés :

Bianka írta...

Isteni finom lehet

Juci írta...

Nekem is tetszik a pite.
Még van rebarbarám és pont én is egy ilyen finomság megsütésére készülök.

Unknown írta...

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.