2012. szeptember 16., vasárnap

Sacher torta

Zsófinak holnap lesz a névnapja,ezzel a tortával kedveskedtem neki :)


Hozzávalók:
17 dkg étcsokoládé , ebből 5 dkg a tortába, 12 dkg a mázhoz
17 dkg vaj, ebből 13 dkg a tortába, 4 dkg a mázhoz
10 dkg cukor
2 egész tojás
10 dkg liszt
1,5 dkg cukrozatlan kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 kávéskanál sütőpor
csipet só
baracklekvár


A tortaforma egy 16cm-es,ha nagyobbat akarunk,akkor a mennyiséget is növelni kell!!!!


Elkészítés:
Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát.
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük kemény habbá.
A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, keverjük hozzá a 13 dkg olvadt vajat, a kakaót, 5 dkg reszelt csokoládét.
A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
Öntsük a masszát az előkészített formába és egyenletesen oszlassuk el.
Az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e).-nekem villanysütővel 30 perc elég volt!-
Formából kivéve, hideg sütőrácson hűtsük ki a tortát.
Vízszintesen vágjuk ketté a tortát és mindkét vágott felületet kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet.
Vékonyan kenjük meg a tortat tetejét és oldalát is lekvárral és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik.
Vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék 12 dkg csokoládét, adjunk hozzá a 4 dkg vajat és egy evőkanál (tisztított) vizet, majd alaposan keverjük össze, amíg folyós.
Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét.

Recept INNEN!! köszönet érte!!!!! nagyon finom,egy szeletet én is ettem :)



1 megjegyzés :

Gabriella írta...

Milyen finom lehet, nagyon guszta. Nyami. :P