Ő lenne a palacsinta.Zabpehelylisztet,és zabkorpát használtam+ 2 kanál kukoricaliszt.Csipet só,csipet gyümölcscukor,1 tojás.Szódavízzel kevertem palacsinta állagúra.
Ugyan úgy sütöttem mint a normál palacsintát,csak nem palacsinta sütőben,hanem teflonos serpenyőben.
A rebarbara "szósz" (nem igazi szósz,de nevezzük annak) csak egyszerűen készült,három szál rebarbarát megpucoltam,kockáztam,kettő kanál mézen ledinszteltem(puhára főztem) citromlével,és fahéjjal ízesítettem.-Ha éppen nem figyelném a kalóriákat,akkor tejszínnel sűrítettem volna,és tálalásnál is porcukroznám.-Ez az egész művelet nem több hat-nyolc percnél.
Nekem ízlik,emberemnek is.Nem egy igazi palacsinta élmény,de hozzá lehet szokni!!!aki a tömény édes ízeket kedveli,annak nem fog ízleni,de ez nem is az a kategória!!
A csirkemell egy kis füstölt sajttal pedig fenomenális!!!
Szemnek,és szájnak is tetszett!!!
Pár palacsinta maradt azokat a húshoz ettük.
Kettő csirkemellet felcsíkoztam,vegeta,bors,csipet só,és egy kis póréhagyma,olivaolaj.Összekeverem pár órára hűtőbe teszem.
Saláta:vettem készen egy zacsi vegyes salátát,mindenféle volt benne,tettem hozzá kockázva kígyóuborkát,paradicsomot.Összekeverem,állni hagyom,nem teszek rá se sót,se semmit. :)
A húst kevés oliva olajon lesütöm,pár perccel a befejezés előtt rámorzsoltam egy darab füstölt sajtot.
A palacsintára halmoztam egy marék salátát,erre a husit,és már lehet is enni!
2 megjegyzés :
Palacsintatölteléknek még nem használtam a rebarbarát, de ami késik az nem múlik. Ugye?
Mára sütöttem én is egy rebarbarás lepényt, hát elég savanykásra sikeredett de annak ellenére az uramnak nagyon tetszett...A gyermekeim pedig agyoncukrozták. :)
nekem pont tökéletes,szeretem a kissé savanykás ízeket,jobban mint a túl édeset :)
Megjegyzés küldése