2015. március 8., vasárnap

Londoni szelet

 Tészta:
-15 dkg vaj
-25 dkg liszt
-1cs. sütőpor
-3 tojás sárgája
A hozzávalókat összegyúrom.Egy közepes nagyságú tepsit kivajazok,a tésztát akkorára nyújtom,hogy belefeküdjön,széleit kissé meghagytam,de nem kell.
Sütőt 160 fokra előmelegítem
A tésztát megkenem baracklekvárral,erre jöhet a hab:
-25 dkg darált dió
-20 dkg cukor
-2 kanál kakaópor
-5 tojás fehérje(ebből habot verek)
Óvatosan összekeverem a hozzávalókat a tojásfehérje habbal,és rákenem-simítom a tészta/lekvár tetejére.
160 fokon 25 perc alatt készre sütöm.
Hagyom kihűlni,akkor szeletelem.




1 megjegyzés :

csipike írta...

Nagyon kedvemre való lenne, jöhetne az egész tálca ;-)