2016. január 10., vasárnap

Enyhén csípős húsgolyók csípős mártásban

Nem túlzás,szeretjük a csípős ételeket,és ez nem az a nagyon csípős kategória,csak úgy bizsergeti a nyelvünk hegyét :))
 Többször elkészítettem már ezt az ételt,de mindig variálok rajta kicsit.hogy finomabb legyen :) Gyerekek imádják!
Kifőzök egy zacsi spagettit,ezzel nincs is más dolog.
-2 doboz darabolt paradicsom konzerv
-jalapeno paprika 
-pár gerezd fokhagyma
-só,bors,oregano
-kanálnyi oliva olaj
az olajon a zúzott fokhagymát lepirítom,ráöntöm a paradicsom konzerveket,valamennyi vizet is adtam hozzá,kb. fél/egy litert-sózom,borsozom,jalapeno paprika őrleményt,kevés oreganot adok hozzá,felforralom,rövid ideig főzöm.Botmixerrel eldolgozom a paradicsom darabokat,szép sima mártást kapok,félre teszem.
Elkészítem a húsgolyókat:
-1kg darált sertéshús-ez lehet más hús is,esetleg vegyes is-
-1 tojás
-1 db kisebb vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-füstölt sajt reszelve pár deka
-só,bors
-1kk chili paprika őrlemény
-olaj a sütéshez
A húst jól összedolgozom a hozzávalókkal,kisebb golyókat formázok,forró olajban addig sütöm,míg kap egy kis kérget,ez nem tart tovább tíz percnél,de nem mértem pontosan... :O
Kisült,kiveszem,lecsepegtetem,és beleteszem a paradicsomos mártásba.
Összeforralom a mártást a húsgolyókkal,itt kicsit tovább hagytam forrni,hogy a hús tuti ne maradjon nyers :)
Forrón a tésztára teszem,tetejére mehet sajt.

2 megjegyzés :

Lazac írta...

Ezt mi is nagyon szeretjük, egyforma a sajtreszelőnk.:)

pitypang írta...

:) ezer éves,mint én :))