![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu7U6Q1RARMEiN1Ka6RhQbahN62LQOVb1Km46CJDB0A8dPcfq2odgZExup4JS1x6Ad5K795PimyI-L2vcPXJaTXjOFtIqAv-2CL2uTZl2pAo1diKp49Hkn7rBVcbItxn0g8Xlpuraz9Bs/s320/K%C3%A9p+166a.jpg)
Ma (is) későn keltem,ezért gyorsan kellett (megint) valamit összedobni.
Abból gazdálkodtam,amit találtam...
Sárgaborsó főzelék,sült virslivel(juhbeles!),és tükörtojással...
Elkészítés:sárgaborsót megmosom,bő vízben felteszem főni,sózom.Többször rá kell nézni,mert beissza a vizet!Mikor puha a borsó,berántom jó fokhagymás rántással.Kicsit még főzöm állandóan kevergetve(mert leég!),amíg a rántás ízét elfőli,ez úgy öt perc,vagy annyi se-mivel a sárgaborsóra nem kell sok rántás
Ez azért is volt jó választás,mert közben míg főtt,itt tökölődhettem...Férjem szerint ez stokifőzelék,esetleg beton...:) (volt katona a szentem :)
2 megjegyzés :
..én is szoktam főzni,nagyon szeretem:)
Csak ritkán készítem-úgy általában ritkán csinálok főzeléket,és ha mégis,az akkor borsófőzelék,zöldborsó. :)
Megjegyzés küldése