![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZrc4oPJtIYoKfeiwViyWLjx3vKHcYfvlPuwE2xseDuEqExWCXOTuCofCmKhWfat9UXcxhyphenhypheneQk_xpc5PdUAEWForGT8UfyauDo-cI4HRkZcPKOPzY_BYkiwJ75RU7zkomLtRwMpcwyf18/s320/K%C3%A9p+245a.jpg)
Tegnap este főztem,mert ugye a káposzta úgy jó,minél többször melegítik.Az elkövetkezendő napok úgyis rohanással telnek,így csak melegítünk...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgX9evgwzyhWLflToUv7k8aJbPraXqrA3aCq-h_XfPHFrSz3PtTpaQXvi68HR3YHBOWMsbsa0Oal7Uh4XWehw5s-zYSz0ZKuUQ9JzWo7DfS1s8qbGXeeIwoCnu5sM7k329zhHpvQLbVFGI/s320/K%C3%A9p+223aa.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgX9evgwzyhWLflToUv7k8aJbPraXqrA3aCq-h_XfPHFrSz3PtTpaQXvi68HR3YHBOWMsbsa0Oal7Uh4XWehw5s-zYSz0ZKuUQ9JzWo7DfS1s8qbGXeeIwoCnu5sM7k329zhHpvQLbVFGI/s320/K%C3%A9p+223aa.jpg)
Így készítem:
Egy kiló sertéscombot ledarálok,hozzá kettő
tojás,só,vöröshagyma,fokhagyma,paprika,bors,rizs(főzőtasakos rizst használok,kettő tasakkal)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz8J-Oo0pKzsrFJIEP3UZjg45-hpIa5xgHyoRdRHyjGOrYigv7ty-kLqfKg9UOE1k3HF6UTiOe4062qdqq_qnMaaiWk3iM_tvppqFmFswlcjO-s1QeUrL2nI7UklET1I4LlAimm0X1dYw/s320/K%C3%A9p+225a.jpg)
Összegyúrom.
Egy fej vöröshagymát apróra vágom,zsíron lepirítom,kevés vízzel felengedem,beleteszem a savanyúkáposztát.(ha nagyon savanyú,kicsit átmosom,egy kilót vettem,és tíz levelet)Sózom,borsozom,fűszerkömény,babérlevél bele.Mindig teszek bele valamilyen ragadósabb húst is,mondjuk egy darabolt csülköt,most fület tettem bele,és füstölt szalonnát,nagyon jó ízt ad neki!
Mikor már a hús,és a káposzta félpuha,beleteszem a gombócokat.Negyvenöt perc alatt puhára fő.
Lehet rá egy vékony rántást is tenni,sosem szoktam,mert nem kell a felesleges kalória,és egyébként sem szeretjük túl zsírosan...de aki úgy szereti,az tegyen!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése