![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiomRwd-rJj87AbtPu9yA6gKD8xac-rNCc6bh6fZJn8g7fbgVuagr0VRyC2HNiJ5WQw3MeFvNBzFX5i3EN8vfrvZRDi10GZ3F935uCxWCpfAjM0nB-tTPsLQJ4E4ROWM526_zEShIjNQU/s320/0+233a.jpg)
valami okból kifolyólag szinte csak karácsony környékén készítek madártejet.
Így készítem:
-2 liter tej
-10 tojás
-40dkg cukor
Egy liter tejet felforralok,és nagyon lassúra veszem vissza.Közben tíz tojás fehérjéből habot verek,és beleszaggatom a tejbe(egy tasak vaniliás cukrot tettem a tejbe).Szűrőre teszem a kész hablabdákat.
A tíz sárgáját kikeverem 40 deka cukorral,és a meleg tejet hozzáöntöm.Még egy liter tejet tesszek fel főni,ebbe öntöm a tojássárgás tejet,és felfőzöm.
Tálba teszem a sárga krémet,tetejére a fehérje labdákat.
Nekem ez a recept nagyon bevált,sosem teszek bele sem lisztet,sem pudingot.A tojások sárgája tökéletes állagot ad a madártejnek :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése