2010. július 22., csütörtök

fahéjas csiga

Nem ma,tegnapelőtt sütöttem,csak nagy rajtam a lustaság:)Egyébként is csupán hirtelen felindulásból történt a sütés...
A kelt tésztáknál sosem mérem a hozzávalókat,úgyhogy csupán csak saccperkábé tudom leírni.Van egy tálam,és abban már csukott szemmel is megy a keverés:):)
Szóval,2dl tejet meglangyosítottam,kettő kanál cukor bele,3dkg élesztő,és kb. 5dkg vaj.Hagyom hogy felfusson.Egy tálba(ez az én varázstálam) lisztet teszek,úgy 30dkg-ot,pár kanál cukrot szórok bele,és egy kis kanál sót.Összekeverem.Közepébe mélyedést formálok,beleütök egy tojást,és a felfutott élesztőt.Kézzel elkezdem összedolgozni,ha kemény,akkor még adok hozzá tejet,és pár löttyintés olajat.Jól kidolgozom,pihentetem.Kinyújtom,vékonyabbra,megkenem olvasztott vajjal,erre szórok jó sok fahéjat,és porcukrot.Kicsit összekutyulom,feltekerem.Nyersen szeletelem(nekem 14lett),sötőpapíros tepsiba teszem,tetejét megkenem olvasztott vajjal,szórok rá barnacukrot.Kicsit még így kelesztem,beteszem a sütőba,és 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.Kiveszem,és lekenem tejjel.
Persze a fahéj bármi mással helyettesíthető.


3 megjegyzés :

Bianka írta...

Nagyon-nagyon szép, úgy ennék belőle.

Juci írta...

Külgy légyszi nekem is!
Még tart a szabadság?
Mi még nem mentünk nyaralni. A fiam 1 ig praktikázik, a lányom vezetni tanul, a férjem szolgálatos a suliba, közben itthon meszelünk.

pitypang írta...

még szabin vagyok,aug 20-ig.A hétvégén bemegyek melózni,lesz egy nagyobb rendezvényünk,de azt majd lecsúsztatom:D:)