2010. július 16., péntek

sárgabarackos lepény

Ebben a hőségben csak nagyon gyorsan elkészíthető ételeket főzök,nem jó a konyhában ténykedni:( .Volt még pár szem sárgabarackom,és nem akartam,hogy a kukában végezze.Ilyen lepényt eddig csak szilvával sütöttem,de mondhatom,a sárgabarackos is isteni!
A tészta alapja szinte ugyan az,mint a pizzatésztám,csak tejjel,és vajjal kiegészítve.
Nem mértem semmit,érzésre csináltam.
Kb. 2 dl tejet meglangyosítottam,két nagy kanál cukor bele,élesztő,és itt mindjárt beletettem a vajat is,egy olyan 3dkg körülit,csak úgy szemmértékre.Tojást nem használtam!Megvárom,míg felfut,és ebbe a kovászba tettem a lisztet,az is csak úgy,hogy egy nem kemény tésztát kapjak.Jól kidolgozom,inkább lágy legyen,mint kemény!!!Hagyom kicsit kelni,aztán vajazott tepsibe teszem,abban nyújtom ki,illetve nyomkodom szét.(én most piteformába tettem,mert nem volt sok barackom,és a tésztamennyiség sem olyan sok).A barackokat megpucoltam,lecukroztam(barnacukrot használtam),és a kinyújtott tészta tetejére pakoltam.Kicsit bele is nyomkodtam.170-180 fokon 30 perc alatt kész is volt.

5 megjegyzés :

Dia írta...

Ez most a barackos sütik napja-hete... :-)

pitypang írta...

Igen,csináltam hideg sárgabarack-krémlevest is,csak nagyon béna fotók lettek,mire másik készülhetett volna,elfogyott :)!

Bianka írta...

Valami fantasztikusan néz ki

Belly írta...

Nagyon jól néz ki.
Nálunk sajnos nem lett sárgabarck,tönkretette a jég.

Gizi írta...

Isteni finom lehetett, nagyon guszta!!!:)