2013. március 9., szombat

Fahéjas csiga

 Többféle változatban készítettem már,de most érzem úgy,hogy ez a jó tészta,így fogom készíteni ezentúl a fahéjas/és vagy kakaós csigát :)!!
Hozzávalók-a tésztához-
-25dkg liszt(fele finom,fele rétesliszt)
-15dkg margarin
-2 tojássárgája
-1 kiskanál cukor
-2dkg élesztő
-tej(kb1.5dl)
-csipetnyi só
Töltelék:
-cukor
-őrölt fahéj
-olvasztott vaj-pár deka-a kenéshez,tej és vaníliás cukor,hogy a végén meglocsoljuk
A lisztet az olvasztott,de nem meleg margarinnal,a tojások sárgájával,a sóval,és a cukros tejben felfuttatott élesztővel összedolgozom,és annyi tejet öntök bele,hogy közepesen lágy masszát kapjak-ez kb 1.5dl a felfuttatással összesen-Jól kidolgozom.Kelni hagyom.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalap formára nyújtom,olvasztott vajjal megkenem,és rászórom a cukros fahéjat-nem írtam mennyiséget,ugyanis nem mértem,annyit kevertem be,hogy szépen beterítse a tésztát-.Feltekerem,éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágom.Egy sütőlapot kibélelek sütőpapírral,ráteszem a szeleteket,meglocsolom olvasztott vajjal,kicsit hagyom még kelni.180 fokos előmelegített sütőben sütöm,mikor kezd pirosodni kiveszem,cukros tejjel megkenem a csigákat,majd visszateszem a sütőbe,és készre sütöm.
Mikor kiveszem,akkor is megkenem a cukros tejjel.

4 megjegyzés :

Vicuska írta...

De szeretjük!, bár ma buktát sütöttem- túrósat és szilvalekvárosat :)

pitypang írta...

az is finom!! :)

szívesen veszem,ha esetleg tudsz valami tuti jó kakaóscsiga receptet:)!
szívesen próbálkozok :)

Vicuska írta...

Van nagyon finom bevált receptem, a kérésed apropóján kerestem is a blogomon, de úgy látszik, nem került fel még eddig :) Nemsokára sort kerítek rá és akkor szólok! Van sok fahéjas ellenben, ahogy láttam... és nagyon finomak! :)

Csilla írta...

Imádom a fahéjas csigát! :) Nagyon guszta a képeken! A cukros tejjel meglocsolás csak jót tesz mindennek. :)