2015. június 26., péntek

Kenyér~1 (teljes kiőrlésű,rozsos)

 Hozzávalók:
-20dkg kenyérliszt(BL80)
-40dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
-2 teáskanál só
-2 ek. olaj (olivaolaj)
-1 cs. szárított élesztő
-4 dl langyos víz
-1 ek lenmag,1 ek. szezámmag
A lisztet elkeverem a sóval.szárított élesztővel,magokkal,a közepébe mélyedést teszek,ebbe öntöm az olajat,langyos vizet.Összegyúrom,dagasztom kicsit,míg elválik az edénytől,ekkor letakarom,és huzatmentes helyen kelesztem legalább 3 órát.
A sütőt előmelegítem 230 fokra,úgy,hogy egy fedővel rendelkező jénait is melegítek vele.
Mikor a tészta duplájára kelt,egy lisztezett deszkára borítom,átgyúrom,cipóvá formázom.A kenyér tetejét éles késsel bevágom három helyen,sütőpapírra rakom,és beleteszem az előmelegített jénaiba.Megspriccelem vízzel,lefedem,és beteszem a 230 fokos sütőbe. 50 percig sütöm,ekkor leveszem a tetejét,és még 15 percig sütöm,hogy szép ropogós legyen.Ha az alja kong,akkor jó.Lepermetezem a kenyeret vízzel.
Rácsra téve hagyom kihúlni.
 Nagyon finom,érdemes elkészíteni!!


Nincsenek megjegyzések :