2016. október 2., vasárnap

Almás pite

 Omlós tésztával készítem,mert így szeretjük.És most ledinszteltem az almát,máskor ezt nem szoktam,így is finom!
Pite tészta:
-30dkg lisz
-12dkg vaj
-10dkg porcukor
-2 tojás sárgája
-1/2 cs. sütőpor,csipet só
-2 kanál tejföl
Gyorsan összedolgozom,én fél napot de legalább egy órát! hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a tölteléket,amit saccperkábé csináltam,de elég lett :)
-11db nagy kissé saványkás alma
-cukor,fahéj
Pucolom,lereszelem az almákat,egy nagyobb lábasban vagy serpenyőbe teszem,cukrozom,fahéjazom,és legalább 10 percet párolom,vagy kicsit tovább,ízlés szerint.Végén teszek bele két marék búzadarát.-én tettem bele még két marék darált cukros diót,de ez elmaradhat-langyosra hűtöm.
Mikor jó a töltelék,megfelezem a tésztát,kinyújtom az egyiket tepsi nagyságúra,illetve kissé legyen széle.megszúrkálom villával.belesimítom a tölteléket,rá a tészta másik fele,ezt is megszúrkálom villával.Előmelegített sütőben 170-180 fokon pirosra sütom,ez kb 40 perc.


2 megjegyzés :

csipike írta...

Kedvenc sütim, almásan és meggyesen fenséges! ;-)

pitypang írta...

nekem a meggyes a kedvencem,ezt a gyerek kérte,de nagyon finom volt!! :)