2010. július 27., kedd

vagdalt..vagy fasírozott?

Mostanság csupa gyorsan elkészíthető ételeket kutyulok.Ez persze a kényszer hatása,lustálkodunk...:)
-1kg sertéscomb,darálva
-2 tojás
-só,bors(ez jó sok)
-paprika(csak nagyon keveset,1kiskanálnyi!!)
-1 fej vöröshagyma
-4-5gerezd fokhagyma
-pár kanál zsemlemorzsa
-finomra vágott petrezselyem
Ezt az egészet jó alaposan összedolgozom,kóstolom!(kicsit csípősre csináltam,amit a borssal értem el).Golyókat készítek belőle,morzsázott tálcára pakolom,és egy kicsit meghengergetem benne.Bő olajban kisütöm,forgatom közben.
Párolt zöldbab volt hozzá,amit már készítettem,kis sonkával. Most csak sonka,és zöldbab,semmi más.Egy kanál olivaolajon a sonkát megfuttatom,rádobom a zöldbabot,összeforgatom,kis vizet öntök alá,és addig főzöm lassú tűzön,még a víz elpárolog.Ennyi.Nem kell só,a sonka eléggé ízes volt.



2 megjegyzés :

MissRed írta...

Minálunk nagymamámtól tanulva: labdapecsenye :)
http://bodzablog.freeblog.hu

Bianka írta...

Nálunk fasírt és nagyon gusztán néz ki