2011. március 5., szombat

barackos-habos pite



Szeretek pitét sütni.Sokszor megfogadtam,csakis az én jól bevált pitetésztámat használom,de mindig beleesek a csapdába,és kipróbálom a receptben leírtat..most is.Nem rossz,de az én
EREDETIM finomabb,legközelebb azzal készítem
A tészta:
-15dkg liszt
-15dkg vaj
-5 dkg porcukor
-1 kisebb tojás.
A töltelék:
-1cs. vaníliás pudingpor
-4dl tej,3 evőkanál cukor
-8db felezett barack(konzerv)
A hab:
-3 tojásfehérje
-15dkg porcukor
-1 citrom héja,és leve
A tojáson kívül a tészta hozzávalóit egy tálban összemorzsolom,majd a tojást is hozzáadom,és omlós tésztává gyúrom(ragad!!)30 percre hűtőbe teszem(nálam ez volt két óra is).Előmelegítem a sütőt 180 fokra,kivajazom a piteformát.Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát,és kibélelem vele a formát.Az alját megszúrkálom villával,és 180 fokon kb. 15 perc alatt világosra sütöm.
A töltelékhez elkészítem a sűrű pudingot,az elősütött tésztára kenem,ráteszem a barackokat,kicsit belenyomkodom a pudingba.A habhoz elkezdem felverni a tojásfehérjéket,a fele porcukorral,majd mikor már majdnem kész,hozzáadom a többi porcukrot,citromhéjat,levet.A kész habbal bevonom a barackokat,visszateszem az egészet a sütőbe,és kb. 10 perc alatt készre sütöm.
Kicsit hűl,és vizes késsel már szeletelhető is!
nem volt kedvem,időm újra írni az egészet,ezért a másik blogomról bemásoltam a receptet!!

4 megjegyzés :

Gizi írta...

Én így bemásolva is imádnám, nagyon finom lehet!!! Szuper recept, gyönyörű szelet!! Kérhetek belőle??:)

Bianka írta...

Juj most nagyon jól esne egy ilyen gyönyörűséges szelet

Juci írta...

Neked a piték szuperül sikerülnek!!!
Ez is mutatós és finom is!

Ottis írta...

Biztos finom!