-pár szelet bacon szalonna (nálam most 4)
-10db húsos paprika (+ 1 csípős,ízlés szerint)
-4db érett paradicsom
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 kis bögrényi tarhonya
-1 szál lecsókolbász
-zsír,őrölt paprika,só,bors,fokhagyma
A hagymát finomra vágom,és egy kis kanálnyi zsíron,a csíkozott bacon szalonnával együtt lepirítom.
A paprikákat félbe vágom,szeletelem,a paradicsomokat meghámozom(utálom mikor a bőre ott úszkál az ételben),cikkekre vágom.
A lepirított hagymára teszek egy kanál fűszerpaprikát,felöntöm kis hideg vízzel,visszapirítom zsírjára.Ráteszem a paprikát,aztán a paradicsomot,kis vizet,sózom,borsozom,fokhagyma,kis víz,hagyom rotyogni.Közben a kolbászt felkarikázom.Mikor a paprika megpuhult hozzáadom a kolbászt,pár perc múlva a tarhonyát is.Arra figyelni kell,hogy mennyi lé van alatta,a tarhonyának ugyanis kell hogy legyen mit magába szívjon! Általában kétszeres mennyiségű folyadékot vesz fel.Tehát ha egy csészényi tarhonyát teszek bele,akkor minimum két csészényi l legyen alatta,inkább kicsit több.Ki hogy szereti,én nem szoktam nagyon tömörre készíteni,legyen kis leve.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése