2014. július 6., vasárnap

Citromos torta

Egy igazán friss,üdítő desszert ebben a hőségben.Fogyasztás előtt egy nappal kell elkészíteni,ugyanis ennyi állás/puhulás kell neki :)
Hozzávalók:
-1/2 liter tejszín(Hulala)hidegen!!!!
-1 nagy pohár tejföl (450g)
-2 citrom leve,héja
-8 evőkanál cukor (ízlés szerint változtatható,kóstolni!)
-1cs. vanilin cukor
-2 csomag (250g) babapiskóta
Egy kapcsos 23cm-es tortaformát kirakok babapiskótával,alját,oldalát (vágtam a piskótákat,hogy ne lógjanak nagyon túl,és a forma aljába is)
A hideg! tejszínt habbá verem.A tejfölt egy nagyobb tálba teszem,bele a citromok leve,héja,cukor,vanilin cukor,jól összekeverem,végül a kemény tejszín,ezzel is óvatosan összekeverem.Kóstolom,eléggé citromos-e.
A kirakott piskótákra teszem a fele krémet,erre egy réteg babapiskóta,majd a maradék krém.Letakarom alufóliával,hűtőbe teszem egy napra.Tálalás előtt díszítem citrommal,limeal citromfűvel.
Receptet főnökasszonyomtól kaptam valamikor régen,sokáig váratott magára,de most a kezembe került,melóhelyen is készítettük és elkészítettem.Érdemes kipróbálni,nagyon finom!!


3 megjegyzés :

csipike írta...

Nálunk a túrós epres változata a család kedvence. Egyik rokon mama készíti ünnepekre, ő a krémbe tesz még túrót és eperrel díszíti. Egy szem morzsa sem marad belőle :-)

marisz57 írta...

Nagyon finom lehet!

pitypang írta...

Csipike,úgy is finom lehet! halmozva az élvezet :))

Marisz,valóban finom,bűnbe tud vinni :(