2014. július 30., szerda

Pirított sertéscomb csíkok sült zöldségekkel

 Mai ebédem.Nagyon ettem volna brassói aprópecsenyét,de ugye a krumpli kizárt....
A sertéscombot kb 30dkg,vagy több,kevesebb,ki mennyit szeretne-persze a mennyiséggel is vigyázni kell,hiába fogyókúrás,akkor sem szabad túl sokat enni-(jobb lett volna szűzpecsenye,de nem volt kéznél)csíkokra vágtam,serpenyőben nagyon kevés olivaolajat  forrósítok,rádobom a húst,lepirítom minden oldalukat,sózom,borsozom,fokhagymázom,felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje,és addig főzöm,míg a folyadék elpárolog,és a hús kissé lepirul.
a zöldségek: 2 szál sárgarépa,1/2 karalábé,1/2 fej karfiol,pár rózsa brokkoli,és két marék mirelit zöldhüvelyű bab.
A karfiolt és a babot enyhén sós vízben pár percig főzöm,leszűröm.
A többi zöldséget csíkokra vágom.
Az összes zöldséget beleöntöm egy tepsibe,sózom,borsozom,vegetázom,kis kanálnyi olivaolaj,összeforgatom,és 200 fokon pirosra sütöm (szeretem,ha piros: ))
Nekem ebből a mennyiségből olyan sok lett,hogy marad holnapra is,hurráááá :)
 Egyszerű,gyors,finom!

Nincsenek megjegyzések :