Már megint a mini tortaformák...annyira kellett az epres édesség!!Az ihlet Nikitől jött:).A tésztától nem vagyok elájulva(kissé keménynek találom),de a krém!!!!az valami fenséges,tömény eperélvezet:)!!
A tészta:20dkg rétesliszt,15dkg vaj,3 tojássárgája,5-6dkg cukor,csipet só-ezeket összegyúrom,kicsit hűtöm,gombócokat formálok belőle(15db),és belenyomkodom a mini formákba.160 fokon készre sütöm,kb 20-30 perc...
A krém:25dkg mascarpone,15dkg eper(én többet tettem bele),15dkg porcukor,fél narancs héja(nem volt narancsom,egy kis scherry aromát tettem bele,és jóóó).
A krémhez az epret a cukorral összeturmixolom,majd a mascarponet is hozzáadom,és gépi habverővel jól kihabosítom(tettem bele egy kis fixálót is).Ebből a mennyiségből annyi krém lett,hogy maradt a tortácskák betöltése után is,ezt egy piskótába fogom tölteni,szerintem úgy finomabb is lesz,mint a vajas tésztával.
14 megjegyzés :
Nyeltem egy nagyot! Állati jól néznek ki! Annyira megennék egyet -kettőt - hármat.....:D
Tyűűű! Gyönyörű! :)
andi!Annyira szépségesek....Hogy én mért nem tudok ilyen szépeket sütni:((((
Olyan kis sikkesek, szépek!!! Telejsen odavagyok az ilyen kis pici faaltokért, ezek pedig nagyon édesek!!!
Livi,mire megpuhult volna a tészta,már nem is maradt:)
Ami,köszi!:)
Niki,a te recepted alapján csináltam!!!!!!!!! :-)
PP,én is rákattantam,és nagyon finomak,még keresek más töltelék recepteket is,és elárasztom a blogot minitortákkal:) :)...na jó,nem árasztok,de sokat fogok még sütni!!!!
Tudom....olvastam...bár nekünk is túl ropogós volt a tészta,de azt gondoltam hogy túl vékonyra készítettem a tésztát és azért lett ropogós...de akkor ezekszerint mégse...sajnálom...:(
Nem volt gond,pillanatok alatt befalták,és újra kérnek!!!:)
Andi
..és milyen fixálót tettél bele???
Habfixálót,vagy zselatint...Este akarom sütni...
habfixálót,de nem nagyon kötötte meg...mondjuk nem is volt rá ideje,mert megették..tegyél bele egy kis tejszínt,még finomabb lesz!!szerintem a zselatin is jó,majd mond meg,milyen lett!!!
Akkor a habfixálónál maradok,csak 2 teszek bele...
A zselatinnal várni kell....
Hű de guszta lett, nyelek nagyokat
Megjegyzés küldése