2010. május 8., szombat

eperhabos tortácskák VKF! XXXIV.

Már megint a mini tortaformák...annyira kellett az epres édesség!!Az ihlet Nikitől jött:).A tésztától nem vagyok elájulva(kissé keménynek találom),de a krém!!!!az valami fenséges,tömény eperélvezet:)!!
A tészta:20dkg rétesliszt,15dkg vaj,3 tojássárgája,5-6dkg cukor,csipet só-ezeket összegyúrom,kicsit hűtöm,gombócokat formálok belőle(15db),és belenyomkodom a mini formákba.160 fokon készre sütöm,kb 20-30 perc...
A krém:25dkg mascarpone,15dkg eper(én többet tettem bele),15dkg porcukor,fél narancs héja(nem volt narancsom,egy kis scherry aromát tettem bele,és jóóó).
A krémhez az epret a cukorral összeturmixolom,majd a mascarponet is hozzáadom,és gépi habverővel jól kihabosítom(tettem bele egy kis fixálót is).Ebből a mennyiségből annyi krém lett,hogy maradt a tortácskák betöltése után is,ezt egy piskótába fogom tölteni,szerintem úgy finomabb is lesz,mint a vajas tésztával.




14 megjegyzés :

Livi írta...

Nyeltem egy nagyot! Állati jól néznek ki! Annyira megennék egyet -kettőt - hármat.....:D

Ami írta...

Tyűűű! Gyönyörű! :)

Niki írta...

andi!Annyira szépségesek....Hogy én mért nem tudok ilyen szépeket sütni:((((

Névtelen írta...

Olyan kis sikkesek, szépek!!! Telejsen odavagyok az ilyen kis pici faaltokért, ezek pedig nagyon édesek!!!

pitypang írta...

Livi,mire megpuhult volna a tészta,már nem is maradt:)

pitypang írta...

Ami,köszi!:)

pitypang írta...

Niki,a te recepted alapján csináltam!!!!!!!!! :-)

pitypang írta...

PP,én is rákattantam,és nagyon finomak,még keresek más töltelék recepteket is,és elárasztom a blogot minitortákkal:) :)...na jó,nem árasztok,de sokat fogok még sütni!!!!

Niki írta...

Tudom....olvastam...bár nekünk is túl ropogós volt a tészta,de azt gondoltam hogy túl vékonyra készítettem a tésztát és azért lett ropogós...de akkor ezekszerint mégse...sajnálom...:(

pitypang írta...

Nem volt gond,pillanatok alatt befalták,és újra kérnek!!!:)

Icuska írta...

Andi
..és milyen fixálót tettél bele???
Habfixálót,vagy zselatint...Este akarom sütni...

pitypang írta...

habfixálót,de nem nagyon kötötte meg...mondjuk nem is volt rá ideje,mert megették..tegyél bele egy kis tejszínt,még finomabb lesz!!szerintem a zselatin is jó,majd mond meg,milyen lett!!!

Icuska írta...

Akkor a habfixálónál maradok,csak 2 teszek bele...
A zselatinnal várni kell....

Bianka írta...

Hű de guszta lett, nyelek nagyokat