Hozzávalók:
-2 ttojássárgája,10dkg cukor
-25dkg mascarpone
-10dkg fehércsoki
-2dl tejszín habbá verve
-20dkg eper,1cs. babapiskóta
-2dl tej,2-3evőkanál cukor
Egy őzgerincformát kibélelek folpackkal,a tejet megmelegítem a pár kanál cukorral,és beleforgatom a piskótákat,szépen egyenként,és kibélelem vele a formát.
A tojássárgáját a porcukorral(lehet kevesebb is,nekem kissé édes)kihabosítom,majd a mascarpónéval is habosra keverem.A habbá vert tejszínt is hozzáadom,a fehércsokit megolvasztom,és gyors,határozott mozdulatokkal a krémbe keverem.A krém felét a kibélelt formába öntöm,a megtisztított epreket belenyomkodom,fejjel lefelé.Rákenem a maradék krémet,és befedem a maradék tejbe mártogatott piskótával.Az egészet befedem folpackkal,és hűtőbe teszem.Én tegnap késő délután készítettem,és ma ebéd után tálaltam.Eperszemekkel,és citromfűvel díszítettem.Sikere volt!!!!
(az én ízlésemnek ez már édes,kevesebb cukorral nekem jobb)
11 megjegyzés :
Egek...!
:) :)
Előre is BOLDOG SZÜLINAPOT!
A sütid csodálatos!
Isten éltesse az ünnepeltet! A süti pedig nyaaaaaaaammmmmmmmmm :)
Boldog szülinapot!!!
Meseszép!!!!
Öregszik ez a gyerek:) :)
Köszönöm,továbbítom neki :)
Nagyon szep es otletes ez a formas keszites! Isten eltesse a fiadat!!!
Csodálatos...:))))Boldog születésnapot az ünnepeltnek:))))
Utólagos gratulációm a szülinaposnak.
Csodálatos az epres-túrósod.
Boldog Szülinapot
Nos én is megvettem ezt a lapot és azt kell mondanom, hogy dettó úgy néz ki mint a receptújságban. Gyönyörű lett
Szuperszép!:-))
Megjegyzés küldése