Epertorta volt a kérés...mint már írtam,nem vagyok egy jó torta készítő,sőőőőt :(Megint úgy jártam,hogy a díszétés nem szép,de a torta nagyon finom! :)
Tésztája a hagyományos piskóta tésztám.
Krém:
-50dkg mascarpone
-4dl tejszín
-cukor,citromlé ízlés szerint,kóstolni
-50dkg eper
-1 zselatin fix+zselatin
Az epret a cukorral.és a citromlével összeturmixoltam(közben kóstoltam,és beállítottam az ízét).Belekeverem a krémsajtot is,és én itt tettem bele zselatint,a tasakon leírtnak megfelelően,de nem sokat,úgy öt-hat kanállal.A tejszínt habbá verem,és 1fixet teszek bele.A tejszínt hozzákeverem az epres krémhez,és betöltöm a piskótát.Most csak kettőbe vágtam,de szebb lett volna,ha három lapba vágom.Díszítem.Így utólag látom,mit kell legközelebb másként csinálnom...így tanul az ember lánya..
14 megjegyzés :
Méghogy nem lett szép. Ez a torta úgy tökéletes, ahogy van!
Ennél rosszabbul soha ne sikerüljön. :))
Szerintem nagyon szép ez a torta,cukrászdában is meg állná a helyét...
Én milyen nagyon finom lehet..
Szörpnézőbe jöttem, és ezzel a csodálatos tortával találtam szembe magam. Most irigykedem, mert nekem nincs eprem, és csorog érte a nyálam!!!:)))
Nea,mondjuk az igaz,ennél rosszabbul soha:)!
Cinci,tényleg finom!és tökéletes a krém állaga is!! :)
Gizi,teljesen rákaptak az eperre :)
vigyél egy szelettel!!! :)
Szerintem nagyon is szép, néha a kevesebb több. Igazi finomság. Nekem bejönne a gyomromba is :))))
Így tökéletes!:))
Ne szerénykedj! Nagyon jól néz ki a tortád!
Könyörögve kérlek, hogy "azt" a hagyományos piskótatésztát írd le nekem, hogyan kell készíteni. Tudod, az újszülöttnek minden régi vicc új... A környezetemben mindenki óckodik a piskótától, de én szeretnék ilyen fini tortát készíteni a férjecskémnek és fiacskámnak! :)
Előre is köszönöm a fáradozást!
Vizes piskótát készítek:pl. 5 tojás,akkor tíz kanál cukor,tíz kanál liszt,öt kanál víz,fél csomag sütőpor(mindig a lisztbe belekeverve).Van aki tesz bele olajat,sosem szoktam,Általában sikerül,persze nekem sem mindig :(
180 fokon,előmelegített sütőben sütöm 25-30 percig.A tepsit,tortaformát kibélelem sütőpapírral.
Lényeg:amennyi tojás,annyi kanál víz,és dupla kanál cukor,liszt.
A sárgákat elkevered a cukorral,nagyon,hozzáadod a lisztet,sütőport,vizet,simára kikevered.fehérjéből kemény hab,hozzáadod nagy,gyors mozdulatokkal,hogy ne törjön.
ennyi :) :)
Én is így csinálom,csak nem teszem duplán a cukrot..és a fehérjébe egy pici sót teszek,és akkor sokkal kaményebb a hab,,,
Nagyon fini lehetett!:-))
Köszönöm a választ! :)
Megjegyzés küldése