2010. március 28., vasárnap

tormaleves tarjával


Gondoltam,kipróbálom,de nem igazán jött be.Férjemnek ízlett,Zsófi éppen beteg,így csak belekóstolt,nagyobbikam meg sem kóstolta.Nem rossz,csak új!
A recept a Nők lapja konyhája húsvéti számából van.
-1 vastagabb szelet főtt,füstölt tarja
-5dkg friss torma,reszelve
-3dl főzőtejszín,-1 evőkanál vaj
-1 sárgarépa,1 fehérrépa
-1/4 cikk citrom sárga héja
--kis babérlevél,1 gerezd fokhagyma
-bors,só víz(1,5l)
A galuskához:
-1tojás,1 tojásfehérje
-4 evőkanál liszt
-petrezselyem apróra vágva,só
A tormát lereszeljük,vajon megfuttatjuk.Hozzáadjuk a sárga és fehérrépát,a zúzott fokhagymát,babérlevelet,borsot,sót,citromhéjat,felöntjük vízzel.Fedő alatt 10 percig főzzük,közepes lángon.
Közben az egész tojással és a fehérjével elkeverjük a finomra vágott petrezselymet,a sót,és a lisztet.Mokkáskanállal galuskákat szaggatunk belőle,és a forró levesben 3 perc alatt készre főzzük.ezután hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát,és a főzőtejszínt,és egy forralás után forrón tálaljuk.

2 megjegyzés :

shamu írta...

Szia, Kata!
Van itt neked valami:

http://kulonckonyha.blogspot.com/2010/03/dijat-kaptunk.html

Shamu=ZV

Bianka írta...

Ilye még nem ettem, de alapanyagokból kiindulva isteni lehet.